Exit 2: titel

Datum

Twee sessies, beiden in het weekend van 6 - 8 juli 2012

Adres

De Hollandse Boerderij
Meije 63
2411 PK Bodegraven

Prijs

€ 35,-
Na 1 juni €5 extra
Inbegrepen: thee, koffie, aanmaaklimonade, ontbijt en lunch.

Disclaimer

Exit 2 is inmiddels voorbij.

Is Exit iets voor mij?

Deze tekst heeft als doel om mensen bewust te maken van wat voor soort spel dit is en wat je wel of niet kunt verwachten. Mensen die aan onze eerdere Exit hebben deelgenomen weten ongeveer wat ze kunnen verwachten qua sfeer, al gooien we het deze keer over een andere boeg zodat iedereen kan meedoen ongeacht voorkennis.
Exit zal draaien om karakterspel - interactie tussen, met en tegen je medespelers. Veel van je spel en veel van het 'plot' zal door deze dynamiek in het spel komen, en hiermee ligt het initiatief qua tempo veelal bij de spelers. Als er überhaupt al gebruik wordt gemaakt van NPC's dan gebeurt dit heel spaarzaam, en we zullen ons best doen om als spelleiding letterlijk onzichtbaar te zijn - we zullen waarschijnlijk tijdens het spel geen stap in het speelgebied zetten. Natuurlijk zijn er ook 'externe' gebeurtenissen, maar nog meer dan bij andere larps draait het hier vooral om je medespelers.
Daar ligt een stukje verantwoordelijkheid. Het is aanvoelen wanneer je kan meegaan in iemands spel en wanneer je 'tegen' kan spelen. Het betekent zelf timen wanneer je bepaalde karaktertrekjes van je personage aan het licht laat komen. Het betekent ook vooral dat conflict niet draait om elkaar dood slaan. Het is een psychologisch spelletje, en je hebt gewonnen als je er met zijn allen een mooie ervaring van maakt.

Dus, de volgende regels:

  1. 18+.
  2. Vergeet het winnen.
  3. Als je denkt dat je het mentaal niet aankan, zie dan af van deelname.
  4. Als we ons zorgen maken over het verloop van het evenement, behouden we ons het recht voor om met potentiele deelnemers in overleg te treden. We behouden ons tevens het recht voor om mensen in een dergelijk geval deelname aan het evenement te weigeren.

Waar je op kan rekenen is voldoende reden tot discussie met je mede-spelers, en een spannend spel waar de 'overwinnaar' wellicht zelfs slechter af is dan de 'verliezer'. Omdat het een eenmalig evenement is waar mensen zich geen illusies hoeven te maken over het overleven van hun personage denken we dat het een fantastische ervaring gaat worden. Ben je er echter niet zeker van of je dit wel leuk vindt, of denk je dat het gewoon te zwaar gaat worden, wees verstandig en zie af van deelname.